| by fgjntrgrdgn | No comments

De juiste gordijnen kiezen voor de kinderkamer doe je zo!

Ben jij bezig met het (her)inrichten van een kinderkamer? Dan zijn er een hoop factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is veiligheid het belangrijkste. Het is belangrijk om alle mogelijke gevaren, zoals stopcontacten of scherpe objecten, af te schermen of te voorzien van beveiliging. Als de ruimte veilig is, is het zaak om de kamer in te richten. Bij het kiezen van het interieur van de kamer is het ook zaak om de juiste gordijnen te kiezen. Meer weten over hoe je de juiste gordijnen kiest voor in de kinderkamer? Lees dan verder!

Doe inspiratie op!

Voordat je start doe je er goed aan om je te laten inspireren. Ook bij interieurstyling geldt: beter goed gejat dan slecht bedacht. Kijk bijvoorbeeld op Instagram op de profielen van bekende interieurplatformen. Of zoek gericht met relevante hashtags. Een ander medium waar je zeer goed inspiratie op kunt doen is Pinterest. Hier kun je zelf een moodboard maken met verschillende idee├źn die je hebt opgedaan. Op deze manier kun je zonder ook nog maar iets te hebben gekocht al een mooi ontwerp hebben gemaakt.

Welke gordijnen sluiten aan bij de ruimte?

De juiste gordijnen kiezen is een kwestie van het aanhouden van een stijl die past bij de ruimte in kwestie. Hierbij dien je ook rekening te houden met kleurcombinaties in je interieur. De primaire functie van gordijnen zijn natuurlijk privacy en verduisteren. Echter dien je ook te kijken naar de lichtinval in een kamer. Als de lichtinval gering is kun je het beste kiezen voor linnen gordijnen of vouwgordijnen, aangezien je de lichtinval hier gemakkelijk mee kunt beheren.

De juiste gordijnen voor de kinderkamer

Kies dus gordijnen die passen bij het interieur. Wanneer je hoge ramen hebt, zijn vouwgordijnen een goede optie. Zo kan je kind spelen in de kamer, zonder dat hij of zij bij de gordijnen kan. Gordijnen zijn namelijk interessant als je kind spelenderwijs op ontdekkingstocht is.

Leave a Reply