| by fgjntrgrdgn | No comments

Voorversterker voor inkomende audiosignalen

Voor- en eindversterker voor een beter geluid

Een versterker is onmisbaar bij het hebben van een speaker. Dankzij een versterker zal het geluid versterkt worden, waardoor het geluid dus ook beter hoorbaar is. Het zwakke signaal dat dus naar de speaker komt, zal worden versterkt en dus ook luider uit de speaker komen. Het maakt niet uit welke speaker je hebt, want elke speaker zal versterkers nodig zijn.

Het is mogelijk om een versterker te gebruiken die is geïntegreerd, maar je kan ook kiezen voor voorversterkers en eindversterkers. Door die twee versterkers met elkaar te gebruiken, zal je ongetwijfeld prachtig geluid uit jouw speakers kunnen laten komen. 

 

Een voorversterker regelt alle signalen die binnenkomen van audiobronnen. Die signalen die binnenkomen, zijn heel erg zwak en moeten worden versterkt zodat ze goed hoorbaar zijn voor het menselijk gehoor. Een voorversterker kun je aansluiten op allerlei apparaten in jouw huis, zoals een televisie, platenspeler of een streamer.

Het is wel handig om te weten dat een voorversterker niet daadwerkelijk voor versterking zorgt. Een voorversterker verdeelt alle signalen die binnenkomen. Doordat een voorversterker alle binnenkomende signalen verdeeld, wordt een voorversterker altijd gebruikt in combinatie met een eindversterker. Op die manier wordt namelijk het beste geluid mogelijk behaald en krijg jij waar voor jouw geld. 

Eindversterker om geluid te versterken

Een eindversterker is het laatste gedeelte voordat het geluid aankomt bij de speakers. Het zwakke signaal wordt in de eindversterker zo versterkt dat het goed genoeg is voor de speakers. Wanneer het geluid goed genoeg is voor de speakers, is het geluid dus ook prima hoorbaar voor het menselijk gehoor.

Een eindversterker in combinatie met een voorversterker kan dus zorgen voor een prachtig geluid dat uit jouw mooie speakers zal komen. Het kan toch zo zijn dat je liever een gewone versterker hebt. Dat is helemaal geen probleem, want https://www.thenextshop.nl beschikt namelijk over allerlei goedwerkende versterkers voor een prima prijs.

Leave a Reply