| by fgjntrgrdgn | No comments

Waarom linkbuilding belangrijk is

Een goede vraag, waarom is linkbuilding zo belangrijk? Grote kans dat je verschillende mensen al over linkbuilding hebt gehoord. Je hebt een website of een webshop en je wil graag hoog scoren in de zoekmachines. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Veel mensen uit je netwerk hebben gezegd dat je je bezig moet houden met linkbuilding, maar wat is dit precies? En waarom is dit zo belangrijk? Je leest het in deze blog.

Wat is linkbuilding?

Onder linkbuilding kun je het realiseren van links van andere websites naar jouw website verstaan. Linkbuilding wordt ook wel het bouwen van links bedoeld. Hoe meer kwalitatieve links er naar jouw website verwijzen, hoe beter. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van een goede SEO-strategie. Een goede SEO-strategie is belangrijk, omdat je daarmee hoog in Google kunt scoren. Scoor je hoog in Google? Dan zullen veel mensen op je website klikken, hierdoor krijg je meer bezoekers en meestal ook meer verkopen. 

Waarom is het zo belangrijk?

Wanneer je een pagina wil optimaliseren voor SEO is het belangrijk om rekening te houden met de 3 belangrijkste factoren op het gebied van SEO. Deze factoren neemt Google mee bij het beoordelen van je website. Al drie de factoren moeten dus goed scoren. Het gaat hierbij om content, techniek en autoriteit. Content is onder andere de tekst die op een pagina staat en het zoekwoordgebruik. Met techniek wordt voornamelijk de laadsnelheid bedoeld, dus hoelang het duurt voordat je website volledig geladen is. Met autoriteit bedoelen we linkbuilding. Het is hierbij de bedoeling dat je zoveel mogelijk links krijgt van kwalitatieve autoritaire websites. 

Heb jij veel links van autoritaire websites? Dan ziet Google jou vanzelfsprekend ook meer als autoriteit. Het is hierbij wel belangrijk dat je het links verkrijgen op een zo natuurlijk mogelijke manier doet. Houdt hierbij bijvoorbeeld rekening met verschillende soorten links, dus zowel linkpartnerpagina’s en startpagina’s als blogartikelen en varieer met ankerteksten.

Liever linkbuilding uitbesteden? Kijk dan eens op onlinemarketing.triplepro.nl.

Leave a Reply